Tyhjensin tossa kännykästä kuvia koneelle ja sieltä löytyi muutama sellainen otos jotka täytyy julkistaa! Tässä tulee paluuta ajassa taaksepäin.. Juhannusyönä oltiin Nauvon keskustassa ja otin sieltä rantakalliolla istuskellessa kännyllä kuvan(siksi siis hiukan sumea, yö kun oli)

751222.jpg

Juhannuksen jälkeen Paratiisiin tehtiin hiekkaranta, tässä Marko ihmettelemässä kuinka hieno uusi traktori voi oikein olla! Eli traktori toi kärryllisen hiekkaa, alle laitettiin suodatinkangas ja sitten lapioitiin hiekkaa tasaikseksi.

751216.jpg

Ja tässä rannan ehkä ahkerin käyttäjä testaamassa toimivuutta. Huomatkaa liivit: ne ovat käyttäjänsä äidin vanhat(eli mun) liivit vuodelta 1983(?) ja toimivat yhä! Mikä "hirveintä" pelastusliiveissä kehitys ei ole paljoa mennyt eteenpäin! Rukka myy edelleen samoja tönkköjä! Eli mitä niistä uusista ostamaan kun näiden toimivuus on testattu. Ja nyt on pakko ottaa kantaa yhteen aiheeseen joka on hiljattain ollut aiheena Vene-lehden pääkirjoituksessakin! Lasten turvallisuus vesillä, liivejä käytettäessä. Lapset/vauvat hukkuvat liiveistä huolimatta helposti sillä KERTAKÄYTTÖvaipat kääntävät lapsen vedessä ylösalaisin. Eli vauva kelluu pyllypinnalla, johtuen kertisvaipoista, sillä kertikset ovat niin tiivistä muovia, että ne varastoivat ilmaa itseensä ja alkavat kellua. MUTTA! Käyttäkäähän kaikki vauvojen/lastenne vanhemmat jälkeläisillänne KESTOvaippoja, niin tuo ongelma häviää. Ottakaa vaan huomioon liivejä valitessanne lapsen painon lisäksi märän kangasvaipan paino. Eli kestovaipat ovat moneen muun asian lisäksi MYÖS tässä hengenpelastus!

751221.jpg

Ja asiasta hyppykelkkaan! Emilian nimpparit olivat toukokuussa ja vihdoinkin saimme hankittua hänella lahjarahoilla pöydän ja tuolit! Oli tyttö innoissaan!

751226.jpg

Ja taas aihe vaihtuu.. Nauvossa ollessani huomsin ohi lipuvan ISON veneen, mutta luulin sen olevan joku charter-vene jota ei jaksa mennä katsomaan. Vene jäi Nauvon kirkonkylän läheisyyteen ankkuriin ja hävisi seuraavana päivänä. Nyt kun tulin sivistyksen pariiin niin sain Iltasanomista lukea, että vene oli Harrods´n omistajan, Mohamed Al-Fayedin "pikku" paatti! 40m pitkä(131jalkaa), arvo n.20 000 000 euroa! Veneestä löytyy viisi hyttiä(omistajalle yksi, sekä miehistölle), vesijetti, kivigrilli aurinkokannella, aaltokone uimista varten ja hälytys/turvakamerajärjestelmä jne.. Ja se on Aurajoen rannassa! Pitihän sitä töitten jälkeen mennä tiirailemaan! Tässä muutama otos meren kukasta:

751231.jpg

751233.jpg

751237.jpg