Nyt sitä ollaan 27v. Ensimmäistä kertaa elämässä alkoi synttärit vähän niinkuin ahistamaan.. Ennen vanheneminen oli kivaa, mutta ei enää.. Mistähän se johtuu?? Kolkuttavast kolmestakympistäkö?? Hassua, luulin etten ikinä saavuta sitä pistettä ettei vanheneminen olisi kivaa!

Omaksi ilokseni leivoin kakun ja voileipäkakun Must on kivaa "harjoitella" noiden tekoa. Tietty piti sit joitain juhlijoitakin saada paikalle jotta nuo leipomukset saatiin tuhottua. Annis, mummo, Shaima, Sara ja Mika olivat "varmoja" vieraita ja ylläreinä oven takana olivat Leila-mummi ja Reijo!  Kiitos kaunis lahjoista, niitä en odottanut!

Mummolta eli äidiltäni sain lahjaksi kunnon pursottimen ja tyllia(ihan ammattilaisten vekottimet), elintarvikevärin ja elintarvikekynän! Ävähn kätevää: voi piirtää tai kirjoittaa kuorrutteen päälle! Tässä kakussa on kermareunat sekä kukkaköynnös. Nimeni ja ikäni kirjoitin kynällä MMF:n pintaan. MMF eli marshmellow fondant. Se tehdään sulattamalla vaahtokarkit joiden joukkoon vaivataan lähes paketillinen tomusokeria. MMF on marsipaania kätevämpi kakunpinnoite. MMF ei repeile niin helposti kuin marsipaani, siinä on parempi sitko joten sitä pystyy myös muovailemaan hyvin.

Kakku

Samoin sain mummolta lahjaksi kolme erilaista kakkuraappaa joilla voi siis tasoittaa kakun kuorrutteen, kerman, majoneesin tms. Voileipäkakun majoneesikuorrutteen siis siloitin raapalla, oli tosi kätevä! Raappa toimii samalla tavalla kuin betonia tasoitettaessa. Itseasiassa leivonnassa on paljon yhteistä raknetamisen kanssa.. Mun mielestä!!

Lihavoileipäkakku