Nyt on täälläkin päästy maistamaan kunnon pakkasta! Lasten kannalta asia on huikan hankala, mutta oma mieli piristyy kun talvi on AITO!  Emilia on taas aina ollut kuumakalle eikä hänen kanssa ole tarvinnut miettiä kylmettymistä, ella taas.. Ella on meidän perheen vilukissa! maanantaina Ella oli puistossa noin puolitunita ja sisälle tullessa huusi suoraa huutoa  melkein tunnin. Kokeillessa Ellan varpaita, sormia ja masua niin syyn kyllä tiesi! Masu kylmä, varpaat ja sormet jäiset, ihan punaiset, reppana:( Se mikä asiasta tekee ihmeellisen on ellan vaatetus. Ellalla oli päällään merinovilla-alusasu, sukat,2*villasukat ja Kuoma-saappaat. Villa-alusasun päällä oli paksu collegeasu ja päällä vielä villapuku ja laadukas ulkopuku. Päässä oli villahattu ja huppu. Eli vaatetta kyllä oli!! Minä sitten istuin koko maanantai-illan koneella(4 tuntia)!, kyselin keskustelupalstoilta apua ja lueskelin ulkopukujen valmistajien sivuja löytääkseni mahdollisimman lämpimän puvun. Tiistaina ravasin kaupoista toiseen löytääkseni hyvän puvun ja ehkä tuurilla ollisi vielä alennus.. No, alennuksia ei liiemmälti ollut:( Lopulta päädyin ostamaan www.keltainenkettu.fi/product_details.php(klikkaa tekstiä) tuon puvun OZ baby-liikkeestä Raision rajalta. Onneksi siitä oli pieni alennus, mutta silti köyhdyttiin pahan kerran...

Tiistai-illalla sitten pistin puvun kunnon pakkaskokeeseen! Oli uhkarohkea ja jätin Ellan päältä päälimmän villapuvun pois. Alimmat sukat vaihdoin merinovillasukkiin ja hatun puuvillakyäpärämyssyyn sekä karvahattuun. Käsissä oli lahjoituksena saadut kelsirukkaset. Oltiin  1tunti ja 15min ulkona, pakkasta 13 astetta ja pieni koillistuuli. Sisälle tullessa Ella oli ihan lämmin!! Eli kannatti satsata hyvään pukuun! Varpaat olivat vähän viileät, eli lämpimämmät kengät/huopikkaat olisivat tarpeen.. Uudet kengät lapsille- olettaen että haluaa oikeasti hyvät- maksavat noin 60-70e.

Täytyy kyllä sanoa, että noi lastenvaatteet on kyllä suurta rahastusta!! Mutta minkäs teet: jos haluaa että lapsilla on lämmin ja ovat loskalla kuivia niin pakko maksaa. Käytetyt tuppaavat olemaan ulkopuvuissa jo yhdellä lapsella niin käytettyjä että niissä ei ole enää mitään pitoa. Toisaalta, kyllähän vaatteet ovat kovalla koetuksella, pyllyluikua missä sattuu, hiekassa konttaamista ja möyrimistä ym..