Mä ajattelin tänne lähtiessäni, että tämä saattaa olla viimeinen lapin reissu ehkä moneen vuoteen, joten tästä täytyy ottaa kaikki ilo irti! Miksi silloin kun vuokraa mökin ja menee oikein kalliille lomalle, niin tulee herkästi törsättyä rahaa erilaisiin huvituksiin ja elämyksiin?? Miksi ei tee niitä samoja juttuja -tai jopa enemmän- silloin kun tulee tuttavan mökille/toisten luo kylään tms?? Joten tuumasta toimeen.. Otin selvää Pyhätunturin tapahtumista, elämyksistä ja hinnoista.. FYI MITKÄ HINNAT!!! Kyllä taas Rouva Pihi nostaa päätään... Mutta ei hätiä mitiä!!  "Miksi mennä merta edemmäs kalaan kun Atlantti on nenän edessä??" Ja tässä sitä elämystä pisaa!!

Kunnon vanhan ajan jalaskelkka ja koira valjastettuna

ja täytyyhän homma kokeilla uudemmallakin vekotuksella(enon rattikelkka noin vuosimallia 1987)

ja ylväs vetäjä villapaita päällä

Tänään on siis ehditty tehdä vaikka mitä! koiravaljakon lisäksi Emilia on päässyt kelkkailemaan! Enää ei tyttö aristellut moottorin jytinää vaan nauraa kikatti kun pääsi ajamaan. Emilia pääsi ratin ja ukin väliin porontaljan päälle oikein ohjaamaan, siinä on kelkkakyydin kuumin paikka! Visiirin ansiosta ei tuule yhtään, lämmin porontalja ja vielä sen alla kuuma moottori, kyllä kyyti kelpasi!! Ella näytti enismmäisen kerran arkailun merkkejä:lähti itkien kauemmas moottorikelkan tullessa lähelle. Meidän perheen rämäpää arkailee!!! huhhuhuhh..

Ja tietty tänäänkin piti käydä ruokkimassa "bambit" ja Emilian lemmikkilehmät, hevoset, possut ja lampaat. Nämä kaikki siis asustavat EMILIAn mukaan ukin ja mummon navetassa. Mummon ja ukin uuden talon viereisellä pellolla on eläinten ruokintapaikka jonne viedään heinää, rehua, potun kuoria ym. Niitä on hauska käydä seuraavana päivänä katsomassa, että onko eläimet käyneet syömsääs ruuat.

Tässä navetta jossa Emilian leikkilehmät asustavat

Kerran nyt on kuva navetasta laitettu, niin laitetaan kuvia vähän muualtakin pihapiiristä

vanha ulkosauna

 nykyinen päätalo. Tämä remontoidaan ja maalataan käyttöä varten

Tämä koivu koristaa pihaa ihanasti. Osaan kuvitella kuinka kaunista täällä on kesäisinkin

näissä maisemissa sitä siis telmitään nyt täällä lasten kanssa:)

Sillä aikaa isi tekee kotipuolessa töitä ja saa ladata akkuja sillä ne kyllä lapsiperhearjessa kuluvat!!