Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten laitetaas pitkästä aikaa muutama kuva ja vähän selvitystä mitä missäkin tapahtuu;)

 

Mummolassa saa aina tehdä paljon enemmän ja kaikkee jännää. Tässä `kiskama`=tiskataan ekaa kertaa. Äidillä ei kotona oo tääkään homma tullut edes mieleen antaa tehä, ennen kuin nyt. Pölyjä kylläkin on pyyhitty ja imuroitu jo pitkän aikaa;)

1250485.jpg

 

Tajusin tossa kerran, että meidän aamua ja iltaa rytmittävä "henkosten" ottohetkestä ei ole minkään näköistä "muistoa"! Joten pitihän tuostakin tilanteesta ja kapineesta ottaa kuva. Tässä siis on astma-lääke joka otetaan babyhalerista. Meillä on käytössä kahtaa erilaista. Ensin avaava lääke ja sitten itse kortisoni. Kuvassa Emilia istuu kylppärin tasanteella. Kylppäri on siis korotettu eri tasolle eteisestä.

1250488.jpg

 

Eräänä päivänä Mika ja Annis tulivat ex-tempore kylään ja yhtyivät meneillään olevaan muovailuvahailuun. Kumman hauskaa oli, tais vähän lapsettaa.. hehhe:)

1250500.jpg

Käytiin kuun poulessa välissä Joni-setän synttäreillä jossa oli myös Sallan Hemppa-koira. Emilia oli heti samalla aaltopituudella tämän herran kanssa:) Kuvassa näkyy myös mun "alkavaa" vauva-möhöä,hehehe.

1250515.jpg

Leipomista ollaan kotonakin tehty, mutta taikinan tekoon Emilia ei oo saanu osallistua.. Nyt taasen mummolassa sai tehä jotain jännnää:) Kivaa! Muistan omasta lapsuudestani mummila-reissut joilla aina tehtiin jotain erilaista kuin kotona, vaikkakin juuri näin arkisia asioita. Ei sillä, sain niitä tehdä kotonakin, mutta iana mummilla oli jotain erilaista puuhaa:)

Tässä siis tarkasti mitatut jauhot ovat pääsemässä sämpylätaikinaan:)

1250521.jpg

Ja tässä leipuri itse asiassa, söpöläinen:)

1250524.jpg

Emilialle luetaan usein unisatu päikkäreille mennessä. Hyvä ystävä Ruusa kun kävi päivälevolle niin Emilialle tuli hätä: tyyny, tyyny! Peitto, peitto! Eeemeli-kirja! Kaikki piti kiikuttaa Ruusalle, vaaleanpunainen ruusutyyny pään alle tietysti. Ja sitten viereen istumaan ja lukemaan satua. Ja sitä muuten luettiin pitkään ja hartaudella!

1250528.jpg

Ja kerran mummon ollessa meillä yökylässä, piti aamulla vähän aikaa lekotella vielä enne päivän rientoja:) Mummo eli tämän hetken voimalla varmaan pari vkoa;)

1250519.jpg