Viikko sitten sunnuntaina mummo tuli meille käytyään katsomassa omaa isäänsä. Tullessaan mummo valitti vatsakipua joka yltyi ja yltyi. Siinä vaiheessa kun hän koitti kontata vessaan ja menetti tajuntansa kolmeen kertaan soitin ambulanssin, jolla kesti tulla paikalle puoli tuntia..

 Menimme pillit soiden TYKSiin jossa mummo otettiin kiireellisesti sisälle. Jonkin ajan kuluttua kirurgi pyysi minua tulemaan sivummalle ja kertoi tilanteesta: "ilmeisesti suuri verenvuoto, tila ei hyvä. Talossa onneksi sattuu olemaan luennoimassa alan johtava kirurgi joka tulee katsomaan tilanteen. Ensin yritetään tähystää ja tarvittaessa tehdään avoleikkaus." Kysyttyäni onko hengenvaaraa vastaus oli, että "aina tässä tilanteessa kannattaa varautua pahimpaan". Lääkärin mentyä minulle tuli shokki! Itkin hysteerisesti ja soitin kavereille, jotka eivät saaneet minusta mitään selvää.. Cata tuli TYKSiin tuekseni, kiitos hänelle

Jossain vaiheessa sitten mummo oli viety heräämöön jonne pääsimme veljeni kanssa häntä katsomaan. Tilanne oli sitten jo hyvä. Mummolla oli ollut alavatsan alueella valtimorepeämä ja hän oli menettänyt 2 litraa verta. Hemoglobiini yleensä yli 140 ja nyt oli 63! Hänet oli tähystetty, avoleikkausta ei tarvittu. Alaan erikoistunut kirurgi sanoi ettei hänelle ole koko uransa aikana sattunut mitään vastaavaa ja että mummolla oli monta onnea mukana!

1. Hän oli Turussa

2. erik.kirurgi sattui olemaan paikalla

3. "vika" löydettiin tähystämällä, avoleikkauksessa sitä ei olisi löydetty

 Tämä kaikki sattui siis viikko sitten sunnuntaina, kaikesta huolimatta mummo pääsi torstaina kotiin, eli meille. Eihän tuollaista rauhatonta sielua voi Nauvoon yksin päästää, hänhän menisi heti puita hakkaamaan! Torstaina kun mummo pääsi sairaalasta hän soitti minulle ja kertoi pääsevänsä pois, mutta totesi että hän voisi kävellä TYKSistä meille, n.4-5km!! Juuri näin.. Nyt sitten yritän pitää hänet täällä rauhallisena.. Mahdoton tehtävä!

Edelleen koko sairaskohtaus on kirurgillekin mysteeri, eli syytä ei tiedetä. He haluavat kyllä tutkia asiaa, hyvä niin. Nyt siis kaikki elimistöön vuotanut veri on hyytynyt vatsaonteloihin ja sen odotellaan muuttuvan nestemäiseksi, että veren voisi vaikka punktoida pois. Tilanne katsastetaan parin viikon päästä ultralla. Tähän mennessä siis tilanne ok