Nyt saattaa tulla monelle lukijalle jonkin verran yllätyksellistä tietoa minusta... Lasten kestovaipatuksen ansiosta moni saattaa arvata, että luonto on lähellä sydäntäni. en ole "ääripää hörhö" vaan sellainen melkein kultaisentien kulkija: mielestäni jokainen meistä voi tehdä pieniä tekoja paremman tulevaisuuden puolesta. Ollaanhan me aikuiset itse saatu nauttia luonnosta sen puhtauksineen. Miksi siis emme haluaisi samaa luonnonläheisyyttä tuleville sukupolville?

Itse edistän omaltaosaltani asioita mm kestovaipattamalla tytöt, kierrättämällä kodin jätteet(ruokajätettä ei tule sillä kaikki syödään tai laitetaan pakkaseen kiirepäivää varten), poimimalla talven varalle marjoja ja sieniä, käyttämällä kirpputoreja(sekä myynnillä että ostamalla), ostamalla luomu- ja lähiruokaa siltä osin miten taloutemme sen kestää. Toivoisin siihen tulevaisuudessa muutosta, asia mistä koskaan en kaupassa tingi on luomu kananmunat ja reilun kaupan banaanit. Muuten, esm luomu appelsiiinit maistuvat sata kertaa paremmalle kuin tavalliset. Pieni haaste lukiojillemme: ostakaa jotain luomuhedelmää(esim appelsiinia) ja kommentoikaa onko ne mielestänne maukkaampia! Kananmunat ovat muuten luomuna ravinnollisestikin parempia: sanotaan, että tavalliset kanamunat sisältävät paljon enemmän kanan stressihormoonia kuin luomukanalassa elävän kanan. Ja muutenkin hyvä syy munien luomuiluun: miettikää hakkikanalan kanojen oloja verrattuna luomukanojen oloihin! Ja luomumunien osto ei paljoa vertoa kukkaroa.

Kemikaaleista: meillä käytetään pesuaineissa mieluiten luontoystävällisiä, enkä tarkoita "vain" joutsenmerkittyjä tms tuotteita. Vaatepyykissä käytämme paljon pesupähkinöitä, Ecover ja Ole Hyvä pesuaineita, saman sarjan yleispesuaineet ovat käytössä kodin muussa puhdistuksessa, satunnaisesti hiuksia pestään myös Ole Hyvä sarjan tuotteilla.. Ja perusdeodorantin olen vaihtanut kristallikivideodoranttiin sen kemikaalittomuuden takia. Olen jsoksu katsonut dokumentin kuinka paljon ihmiskehossa on nykyään kemikaaleja j esim säilöntäaineita on nykyisen kulutustottumusten ainsoista. Suurimpana kemikaalin aiheuttajana pidettiin deodoranttia. ohjelmassa mainittiin, että esim sata vuotta sitten kuopatut ruumiit maatuvat nykypäivän ruumista paljon nopeammin koska nykyään ihmiset jo syövät niin paljon enemmän säilöntä aineita!! Yök.. Tässä kuva Prismasta ostamistani nektariineista! Olivat päälle päin hyvänoloisia, mutta mitä sisälmys paljastikaan! Tässä näkee hyvin sen mitä säilöntäaineet tekevät: hedelmt pilaantuvat sisältäpäin kun eivät päältäpäin voi tavalliseen tapaaan sitä tehdä!  YÖÖÖK!!

Toivottavasti meillä olisi joskus varaa ostaa aina luomulihaa ja luomumaitoa.. http://www.ruohonjuuri.fi/etusivu/ Tuossa kaupassa(sijaitsee turussa leluliike Casagranden vieressä) vierailen usein ostoksilla etenkin näiden puhdistusaineiden osalta

lapset ovat muuten alkaneet näyttää merkkejä siitä, etteivät pidä lihasta... Pääsiäisenä Emilia kuuli, että teen lammasta ja kommenti siihen kajahti heti: "mä en ainakaan syö tyhmää lammasta!" kävimme pitkät keskustelut siitä mistä liha tulee ruokapöytään, olen halunnut suojella neidon tuolta tiedolta joka  ällöttää minuakin...

Tässä viimeisen vuoden ajan, meidän ruokapöytään on löytänyt tiensä kikherneet, kidneypavut, valkopavut, mungpavut, linssit, siemenet... Lihan korvaajaksi, pirtelöön, leipiin yms! Kokeilkaa tekin, hyvät lukijat!