Ukki on jo jonkin aikaa haaveillut tekevänsä lautan. Toisin selittäen "laiturin pätkä" jossa on moottori ja sillä pääsee ajelemaan. Nyt ukki sai haaveensta toteutettua ja juhannuksen tienoilla lauttaa lähdettiin laskemaan veteen. Traktori veti ja auton peräkärry toimi pukkina alla jolla lautta saatiin kiikutettua. Lautalla on pituutta reilu 5 metriä ja leveyttä n 3m.

Mikalla kävi huono tuuri kun oli auttamassa hommassa: traktorin kauha pääsi tipahtamaan jalkapöydän päälle! Onneksi selvittiin säikähdyksellä eikä siihen tullut vakavampaa vammaa, ilmeisesti jalan alusta antoi sen verran periksi.

Välissä pidettiin ruokatauko ja annettiin sataa vettä. Sitten homma jatkui. Tässä ollaan jo laskuluiskalla!

Harmi ettei ole kunnollista kuvaa tuosta vempaimesta, joka kastettiin ihan kuohuviinipullon kanssa! Nimeksi tuli Loisku!

Tässä yksi Loiskun käyttötarkoituksista Loiskun perässä on mukava matkan aikana liuotella varpaita ja paikallaan ollessa kastautua veteen! Lapset tykkäävät, että pidetään käsistä ja "lompasutetaan" veteen ja kun haluavat ylös niin huutavat VALMIS! Tässä taidonnäyte ukilta ja Emilialta. Mummo pitää narusta kiinni jonka toisessa päässä on Ella

 näin ikkään