Emilia palautui mummolasta tiistai-illalla oltuaan ensin luupastamassa mummon kanssa kyläpaikoissa, mammala ja Leila-mummin luona. Oli kuulemma ollut hiusin kivaa, ei meinannut kotiin haluta!

Tiistaina käytiin Ellan kanssa neuvolassa peruslääkärin tarkastuksessa kerran mittarissa neidillä on 1,5v. Keitys hyvä, pituus 86cm ja paino 11kg 450g. Tyttö on keskivertoikätoveriaan pidempi ja keskiverto ikätoveriaan kevyempi, eli pitkä ja hoikka:) Äidistä on hassua kuulla, että oma tyttö on kokoluokitukseltaan hoikka, kivaa:)  Samalla reissulla saatiin perusinfluenssaa vastaan piikki ja lisäksi possunuhaa vastaan piikki.

Tässä muutamia kuvia tytöstä

 

Ai mää vai?? söpö vai??? (Tästä kuvasta tulee äidille mieleen Mika-eno 1v kuvassaan)

Tälleen mä aina kattelen telkkaria, katotteko tekin?? Ai ette? Kui ette? Tiättekste että pottuvarvas maistuu hyvältä??

Ella opettelee kauheasti uusia sanoja, on kuin papukaija!! Ja ymmärtää valtavasti! Tuntuis siltä, että tästä tytöstä on tulossa vielä vahvempitahtoinen kuin siskonsa on... Aijjaijai, on äidin ja isin hermot ja taidot koetuksella!

Vähän muutakin jutusteltavaa kuin vain tytöistä.. Itse kävin lokakuun alussa neurologilla jatkuvien päänsärkyjen vuoksi.. Sain häneltä kauean kasan lääkkeitä ja toteaman että sairastan kroonista migreeniä. Lisäksi neurologi halusi  minun käyvän pään magneettikuvauksessa, ja minä kävin. Tuloksen sain paperilla kotiin parin päivän päästä kuvauksesta. Lauselmassa oli paljon hyvääkin, mutta muutamam mieltityttävä kohta.. Valkean aineen leesioita oli parikymmentä sekä takaraivossa kavernoomaan sopiva sattumalöydös. Noita sitten jouduin pähkäilemään koko viikonlopun kun sain neurologin luurin päähän vasta maanantaina. Onneksi hän kertoi, että nuo valkean aineen leesiot löytyvät yleensä juuri migreeniä sairastavilta, eli ovat ilmeisesti siihen liittyviä. Aivoissa ei ny jälkiä lapsuuden aikaisista kuumekouristuksista(/epilepsiasta) eikä myöskään viitteitä mahd. Parkkinsonin taudista:) Ja tuo kavernooma sattumalöydös on sama kuin aivojen suonikohju! Joskus harvoin ne voivat tihkuttaa verta, mutta tuo löydös ei aiheuta jatkotoimenpiteitä! Että mulla oli helpottunut olo ton kaiken kuultuani! Näillä aivoilla pötkii kuulemma vielä kauan, jee!!

Tiistaina ennen kuin Emilia tuli kotiin sain taas vähän aherrettua

Vaippa, Veikkiksen mallin mukaan, välissä tukikangas, eli hiukan vaativampi ompelu

ja varsinainen urotyö: merinovillapaita!! Tätä suunnittelin kauan, tein kaksi "harjoituspaitaa" ja taas suunnittelin.. Kesken ompelun kaksoisneula katkesi joten tämä on itseasiassa vielä hieman keskeneräinen... ajattelin tehdä vielä paitaan nepeillä kiinnitettävän bodyn alaosan, voi sitten käyttää joko bodyna tai paitana. Ai miksikö niin kauhea suunnittelu?? Siksi, että merinovillakangas on ihan sika kallista 21e/metri!!  Ja siksi että en ole juuri paljoa vaatteita ommellut joten niistä ei ole kokemusta... Mut toivottavasti toi auttaa vilunkissa-Ellaa..