Kerronpa vähän taas Ellasta ja Emiliasta.. Arkista touhuamista tulee kerrottua, mutta jos välillä kertois millaisia Ella ja Emilia ovat ja vähän heidän kehityksestä  yms.

Ellan päiväkotiura on alkanut hienosti, viikko kitistiin mutta nyt menee kuin "ammattilaiselta"

Neidillä alkaa olla loistava oma tahto! Ainakin yhtä hyvä kuin aikoinaan Emilialla: ero on vaan se, että Ellalla kiukku ei kestä niin kauaa. Pahempi puoli: Ella suuttuessaan paukuttaa päätään ihan mihin vaan! Neiti on saanut monta komeaa pahkaa päähänsä, päiväkodissakin olivat vähän "hätääntyneitä" kun oli ekan kerran paukuttanut vaikka olin asiasta varoittanut. Nyt tuo paukutus on vähenynyt kun kerran en päässyt asiaa estämään ja neiti hakkasi itselleen otsaan puolikkaan kanamunaisen lila/sinisen pahkan!

Ella on noin varmaankin reilu 90cm pitkä ja painoa vajaa 13kg. Verbaalisesti tyttö on taitava: on jo kauan aikaa puhunut 4-5:n sanan lauseita! Kuvia oottekin nähnyt jo, mutta Ellan hiukset ovat varmaan monelle "arvoitus" Emilialla oli paljon pitememät ja vahvemmat samanikäisenä, Ellalla paljon vauvamaisemmat, mutta kiharammat! Tukka sekaisena päiväunien jälkeen

 

Emilia on taitava ja pikkuvanha. Esim eräänä päivänä puhelimessa mummo sanoi Emilialle, että mummolla on kova ikävä: tyttö tokaii siihen, että "mummo, me nähdään sitten kesällä!" Neiti on muuten äitiinsä tullut: on aika usein puhelimessa hölpöttämässä mummon, ukin ja Ruusan kanssa! Ja jos minä olen puhelimesa jonkun kanssa niin hän haluaa yht´äkkiä puhelimen ja lähtee höpöttelemään.

Emilia tahtoo aina toimintaa! Mennään ***:n luo kylään, mennään HopLopiin, voisko joku tulla meille kylään? Näitä lauseita meillä kuullaan monta kertaa päivässä!

Kovaa vauhtia harjoitellaan kirjaimia ja numeroita. Vähän aikaa sitten numerot olivat enemmän kiinnostavia, nyt taas kirjoitetaan kauheasti! Koko ajan kysellään "millä kirajimella alkaa (esim) porkkana?" Ihan yksinään ilman apua Emilia osaa jo kirjoittaa Emilia, Ella, isi ja äiti. Autolla ajellessa bongaillaan kirjaimia, kysellään mitä tossa lukee yms.. Hassua, että kuulemani mukaan koulussa ei enää opeteta tavutusta ja Emilia taas tavuttaa kaikki sanat: hän rytmittää usein käsillä taputtaen Numeroista osataan jo melkein kaikki 1-10. Viimeisin hienous jonka huomasin: Emilia tykkää näpytellä ovikoodinumerolaatikkoa, leikkien avaavansa oven. Kuluneella viikolla näytin, että siihen täytyy painella tietty numerosarja ja näytin sen. Sisällemenoaikaan minua odotti yllätys: Emilia oli avannut oven itse painellen oikean numerosarjan!!! Wau!

Koka Emilialla on n. vajaa 110cm ja painoa n 22kg.

 

Molemmat tytöt tykkäävät kissoista ja molemmat kissat tykkäävät etenkin Emiliasta, hän kun ei revi niitä vaan silittää nätisti. Ella on pikku hiljaa alkanut myös oppimaan kissojen oikean käsittelytavan. Tämä oli suuri edistysaskel

Eetu ja Ella yhdessä päiväunilla! Eetun lempihuone on muuten tyttöjen huone..