Pitkä aika on vierähtänyt viime kirjoituksesta sillä en ole ollut kuin 4 yötä sen jälkeen kotonakaan, nytkin kirjoitan Houtskarista! Tässä välissä on tapahtunut vaikka mitä!! Naputan nyt vain pikaiset kuulumiset jotta isikin näkee mitä meille kuuluu ja miltä tytöt näyttävät, me kun olemme olleet tänä kesänä niin paljon Nauvossa ja isi töissä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 Juhannus vietettiin koko perheen voimin ukin, mummon ja Ruusan seurassa purjehtimassa. Itse aattopäivä oltiin Gullkronassa.

1712251.jpg

Siellä kävivät omalla veneellään ystävämme Heinoset. Tässä Emilia jakaa grillimakkaransa Emilin kanssa

 

perheen pieninkin on kaikessa menossa mukana, maisemat ovat hänellä kylläkin unikuvia.. Sprayhoodin suojissa on lämmin olla.

1744023.jpg

Kotona käväistiin viime viikolla jolloin minä, lapset ja mummo kävimme Kuralan kylämäessä ihmettelemässä eläimiä ja katsomassa millaista elämä oli kun ukki oli pieni. Tässä ihastellaan lampaita.

1744024.jpg

Juhannusreissulla Emilialla alkoi korvasta vuotamaan märkää joten varasin ajan lääkärille. Kävimme sitä samalla kaupunkireissulla näytämässä¨, tulehdushan siellä oli joten antibioottikuuri napsahti. Nyt korva näyttää taas hyvältä, 16. pvä mennään jälkitarkastukseen.

 Lauantaina kävin Nauvon torilla myymässä lasten vanhoja vaatteita, siellä kun on silloin kirppari. Sillä aikaa Emilia leikki viereisessä puistossa mummon kanssa.

Samana iltana minä, lapset ja isovanhemmat lähdimme tälle reissulle josta nyt siis kirjoittelen. Kävimme Nötössä katselemassa hevosta ja ponia(ne eivät olleet edes aitauksessa!)

1744025.jpg

Sunnuntai-iltana kävimme Nötön kirkossa, mutta olisimme voineet laulaa "miksi ovet ei aukene meille…" sillä pääsimme vain eteiseen kurkistelemaan avaimenreiästä kirkkosaliaL

1744030.jpg

Nötö ei ollut vuosien saatossa muuttunut mitenkään! Muissa paikoissa on edes jotain kehitystä tapahtunut tässä ajassa, mutta Nötössä kehitys on mennyt huonompaan suuntaan sillä WC:t olivat siirtyneet rannan läheisyydestä 500m päähän jonne ei ole tilanteen tullen kiva kiiruhtaa..

 Tämä Houtskärin vierasvenesatama on sentään hiukan kehittynyt, täällä on nykyään sähköt, janoisten juottola/"ruokapaikka" ja "suihku"(=höyrykoppi, homepesä).

 "kaikki muu paitsi purjehdus on turhaa…" eräs viisas sanoittaja kerran lauloi. Lapsetkin tykkää! Juhannuspurjehduksen jälkeen eräänä iltana Emilia oli katsellut veneen ikkunasta ulos ja sanonut ajatuksissaan ääneen "ihana reissu, tosi ihana reissu!" Lapsen suusta sen totuuden kuulee!

1744033.jpg

Niin ja tärkeä tiedotus!hehehhe..

Emilian ollessa pieni sain kuulla "vielä sinä esikon kanssa jaksat kestovaippailla muttet seuraavan.."-tyyppisiä lauseita epäilevien katseiden lisäksi. Tässä todiste epäilijöille! Käsin pestyt kestovaipat kuivumassa s/y Yemayan mantookivaijerissa Nötön satamassa.

1712256.jpg

 

Kohtiin joissa pitäisi olla kuva, tulee kuvat kun pääsen kotiin. Tämä nettiyhteys täällä ei ole järin nopea ja lapset odottvat mummon kanssa vieressä..

Nyt täytyy mennä jottei veneen pohjaan kasva levä paikalla olosta;)