Auto starttasi kotipihasta lauantaiaamuna klo 8.14 ja matka kohti lappia alkoi! Kaikkeen mahdolliseen tylsistymiseen Emilian osalta ollaan varauduttu. Tampereelle asti meni perinteisin keinoin varsin kivasti jossa kävimme sitten Koskikeskuksen Hopstopissa. Siellä Emilia pääsi juoksemaan ja telmimään pallomeressä mielinmäärin:) touhun jälkeen uni maistui hetkellisen huutamisen jälkeen.

Jyväskylän ohi mentiin hotisten kun takapenkiltä kuului kuorsaus. Emilian takaa pilkistää nähtäväksi osittain tavarakuormamme.. Peruutuspeiliä oli turha katsella muuta kuin lasten näkemisen toivossa, ikkunaa siitä ei meinaan nähnyt!

Vähän ennen Haukipudasta Ellalle tuli kova nälkä joten pysähdyttiin bussipysäkille tissittelemään. Emilialla alkoi vihdoin hiukan väsyttämään matkustaminen joten näytimme hänelle matkamme valttikortin: autoDVD soitin! Oli yllätys melkoinen kun sai katsella Pingua ja Pipsa Possua! Pyhäjärvellä löydettiin ABC jossa oli seisova Joulupöytä ja lasten leikkipaikka, kyllä kelpasi!!! Hetkenpäästä oltiinkin jo Oulussa josta olimme kylpylä Edenistä varattu huone. Siellä oli kiva tilava huone jossa oli kunnon siskonpeti.

Aamulla mentiin nauttimaan hotellin loistavaa aamupalaa jonka jälkeen pulahdettiin kylpylään uimaan! Olipas ihanaa:) Koko perhe viihdyttiin melkein kaksi tuntia, Ellakin jaksoi koko ajan! Edenistä lähdettiin ja taas takapenkillä nukuttiin. Seuraava pysähdys oli Rovaniemen Joulupukin kylässä. Olipas siellä kaunista!!

Monta talollista pieniä puljuja jotka olivat TÄYNNÄ PELKKÄÄ joulutavaraa!!  huhuhh... ihan niin jouluhöpö mäkään n sentään ole..

Marko ja Emilia seisomassa AIDON ison lumiukon äärellä


Söpö kota

Vihdoin iltasella saavuttiin mummolaan, kyllä oli riemu kaikilla katossa!

Lapsena matkustettiin aina yötä myöten.. Molemmissa matkustusmuodoissa on puolensa... Lapsuuden tavassa on lapsille helppous ja matkan halpuus. Meidän nyt toteuttamasa mallissa on matka "rankempi" kun se kestää kauemmin, mutta ei tarvitse olla seuraavaa päivää aikuisten pyörryksissä univelan takia. Hintaa kylläkin tälle matkustamiselle tulee...