Meillä on olohuoneessa lipasto jonka päälle olen ottanut tavaksi laittaa aina kauteen liittyviä koristeita, tässä meidän pääsiäinen.

Marko(!!) askarteli lasten kanssa pääsiäismunia, etualalla Emilian tekemä aarrekartta

Eilen sain päähäni iden kokeilla tehdä lammasta!! Minulta todella huima idea.. Lähdettiin Emilian kanssa toiveikkain mielin ABC-liikennemyymälään(S-market): ja sieltä löytyi lammasta! Netistä googletin Isä Mitron lampaanvalmistusohjeen, ja eikuin hommiin! Lammas olisi pitänyt marinoitua 2-3 vrk, mutta meillä ehti marinoitua vain 1vrk... Kutsuin Mikan ja Anniksen syömään ja innostuin tekemään oikein "paremmat" tarjoilut...

Joillekin siis selvennykseksi: ruokaa olen tehnyt jo enne lapsia, mutta RRuokaa vasta lasten myötä. Valikoimiin on tullut karjalanpaistit, pataruuat yms kun taas ennen lapsia ruokailu oli aika yksipuolista..

Lihaa en ole koskaan ennen koskenut paljain käsin, eli tuo lampaan teko oli urotyö!! Viimeisen vuoden sisällä olen tällä saralla kasvanut paljon ihmisenä

Katsoin muuten juuri äsken Julie& Julia elokuvan joka keskittyi ruuan valmistukseen, siihen syntyvään intohimoon.. Herätti paljon ajatuksia!!!

Alkukeittoksi tein (Siljan menusta matkittu)

tomaatti-aprikoosicappuccino

Pääruuaksi oli 

valkosipulikermaperunia, lampaan paisti, juurekset ja paistikastike

 

Jälkiruuaksi tein kevytpashan, koristeena minisuklaamunan puolikas